Despre proiect

Obiectivele proiectului

( 95 Voturi ) 

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului este de a asigura accesul la un invatamant adecvat si de calitate pentru elevii cu cerinte educationale speciale integrati in scolile de masa, prin intermediul dezvoltarii profesionale a personalului din aceste unitati.

 

Grupul tinta va beneficia de metode si materiale de formare moderne pentru propria dezvoltare profesionala dar si pentru a oferi elevilor cu CES posibilitatea de a dobandi abilitati de baza necesare pentru o viata independenta si pentru a le inlesni drumul spre integrare sociala si un trai decent, potrivit obiectivelor stabilite si de politicile europene.


OBIECTIVE SPECIFICE:

1. Imbunatatirea calificarii membrilor grupului tinta si abilitarea lor cu competentele necesare pentru a construi o oferta educationala moderna, diversificata, centrata pe nevoile specifice de dezvoltare, care sa corespunda standardelor actuale de calitate;

2. Crearea de resurse educationale in vederea diversificarii cunostintelor si practicilor privind implementarea strategiilor educationale incluzive moderne, a unor metode eficiente, individualizate de predare si de evaluare continua a cunostintelor si deprinderilor elevilor cu CES, pentru promovarea de valori comportamentale si reducerea discriminarii in scoala si comunitate;

3. Stabilirea unei echipe de formatori experimentati in scopul cresterii calitatii actului educational, al dezvoltarii unui mediu si a unor practici incluzive in scoli, dar si pentru integrarea elevilor cu CES.

 

La finalizarea proiectului, grupul tinta va beneficia de creditele oferite prin programul de formare, va deprinde competente noi care sa sustina dezvoltarea carierei si va beneficia de un portal-resursa functional pentru schimbul de bune practici si obtinerea de informatii noi in domeniul educatiei incluzive.

 

Proiectul contribuie direct la realizarea obiectivelor europene, prin dezvoltarea si implementarea unui program de formare continua a resurselor umane din educatie, continand atat metode educationale noi de predare-invatare centrate pe elev, mijloace eficiente de cunoastere si evaluare a elevilor cu CES, a climatului social si de familie in care acestia se dezvolta, instrumente noi de stimulare a interesului pentru educatia incluziva pentru integrarea sociala a copiilor cu CES, dar si mijloace, metode noi de dezvoltare profesionala a membrilor grupului tinta, pentru sporirea sanselor pe piata muncii si dezvoltarea carierei acestora.


Proiectul va genera efecte pe termen lung prin provocarea unor schimbari conceptuale si practice in procesul de predare-invatare, contribuind in acest fel la dezvoltarea unei oferte educationale conforme cu cerintele procesului Lisabona, ale programelor scolare si cu cerintele europene de eliminare a excluderii sociale si a discriminarii.

CALENDAR EVENIMENTE

 «  < Iul 2019 >   »
DLMaMiJVS
19